www.tripper.nl

Noord-Holland

Als je op zoek bent naar de leukste uitjes en restaurants in en rondom Noord-Holland, dan heb je geluk. Deze regio heeft namelijk veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en gastronomie, en is ideaal voor gezinnen met kinderen.

Wat te doen met kinderen in Noord-Holland?

Noord-Holland is een fantastische regio voor een dagje uit met het hele gezin. Er zijn talloze activiteiten en bezienswaardigheden die perfect zijn voor kinderen van alle leeftijden. Hier zijn enkele van de leukste uitjes in Noord-Holland voor gezinnen met kinderen:

Het strand van Zandvoort is een geweldige plek voor een dagje uit. Kinderen kunnen hier lekker spelen in het zand, zwemmen in de zee en schelpen zoeken. Daarnaast zijn er veel strandtenten waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. In de zomermaanden worden er ook vaak leuke activiteiten en evenementen georganiseerd voor kinderen.

Een bezoek aan de Zaanse Schans is als een stap terug in de tijd. Kinderen kunnen hier zien hoe Nederland er vroeger uitzag met zijn windmolens en houten huisjes. Er zijn diverse musea en werkplaatsen waar ze kunnen zien hoe kaas wordt gemaakt, klompen worden gesneden en cacao wordt verwerkt. De interactieve tentoonstellingen en demonstraties maken het extra leuk en leerzaam.

Artis, de dierentuin in Amsterdam, is een perfecte bestemming voor een gezinsuitje. Hier kunnen kinderen allerlei dieren van dichtbij zien en meer leren over natuurbehoud. De dierentuin heeft ook een grote speeltuin en een kinderboerderij waar kinderen zich kunnen uitleven. Daarnaast zijn er regelmatig speciale activiteiten en shows die leuk zijn voor jong en oud.

Het NEMO Science Museum in Amsterdam is een geweldige plek voor kinderen die geïnteresseerd zijn in wetenschap en technologie. Het museum heeft veel interactieve tentoonstellingen waar kinderen zelf aan de slag kunnen. Ze kunnen experimenten doen, ontdekken hoe dingen werken en spelenderwijs leren over de wereld om hen heen.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is een magische plek voor jonge kinderen. Het park staat vol met sprookjesfiguren, attracties en speeltuinen. Kinderen kunnen hier rondlopen in een sprookjesbos, een ritje maken in een treintje of genieten van een voorstelling in het poppentheater. Het park is overzichtelijk en kindvriendelijk, waardoor het een ideale bestemming is voor een dagje uit.

Voor een unieke ervaring kun je met het gezin naar Madame Tussauds Amsterdam. Hier kunnen kinderen hun favoriete beroemdheden en historische figuren van dichtbij bekijken in de vorm van levensechte wassen beelden. Het museum heeft ook interactieve elementen, zoals de mogelijkheid om zelf een schilderij te maken in de stijl van Vincent van Gogh.

Restaurants in Noord-Holland

Noord-Holland heeft veel te bieden op het gebied van gastronomie. Er zijn tal van restaurants waar je kunt genieten van de heerlijkste gerechten. Een van de beste restaurants in deze regio is De Kas in Amsterdam. Hier wordt gekookt met verse ingrediënten uit de eigen kassen en moestuin. Het menu verandert dagelijks en is dus altijd verrassend. Voor kinderen zijn er vaak speciale kindermenu's beschikbaar.

Een ander goed restaurant is BAK in Amsterdam. Hier kun je genieten van de lekkerste gerechten met bijpassende wijnen. De ingrediënten worden zoveel mogelijk lokaal en seizoensgebonden ingekocht, waardoor de gerechten altijd vers en smaakvol zijn. Veel restaurants in de regio bieden ook kindvriendelijke opties aan.

Als je meer van vis houdt, dan is Visaandeschelde in Amsterdam een aanrader. Hier kun je genieten van de lekkerste visgerechten, bereid met verse vis uit de Noordzee. Het restaurant heeft een gezellige en informele sfeer, waardoor je je meteen thuis voelt. Kinderen zijn hier ook welkom en kunnen genieten van aangepaste gerechten.

Ontdek de beste deals via Tripper

Noord-Holland is een geweldige regio om te bezoeken. Of je nu van natuur, cultuur of gastronomie houdt, hier is voor iedereen wel iets te vinden. Via Tripper vind jij de beste deals in Noord-Holland voor onder andere pretparken, dierentuinen, restaurants en wellness & beauty met kortingen tot wel 70%.

Geniet van heerlijke gerechten tijdens shared dining bij Kathmandu Kitchen. Doe een 2-daagse GVB cursus bij Golftotaal. Reis in AMAZE Amsterdam door zeven verschillende omgevingen vol lasers, lichten, nieuwe mediakunst & visuals, 11-D geluid en interactieve showeffecten.