www.tripper.nl

Hoorn

Hoorn is een prachtige historische stad gelegen aan het Markermeer. Het is een stad met een rijke geschiedenis, waarvan de sporen nog steeds te zien zijn in de vele monumentale gebouwen en bezienswaardigheden die de stad rijk is. Naast de mooie architectuur en de vele culturele activiteiten, heeft Hoorn ook veel te bieden op het gebied van culinaire hoogstandjes en leuke uitjes.

Uitjes in Hoorn

Als je op zoek bent naar leuke uitjes in Hoorn, dan zijn er verschillende opties die de moeite waard zijn. Hieronder hebben we enkele van de leukste uitjes voor je op een rijtje gezet.

Het Westfries Museum is gevestigd in een prachtig monumentaal pand en biedt een kijkje in de rijke geschiedenis van Hoorn en omgeving. Hier vind je onder andere schilderijen, gebruiksvoorwerpen en archeologische vondsten uit de regio.

Vanuit de haven van Hoorn kun je een boottocht maken over het Markermeer. Tijdens deze tocht geniet je van het prachtige uitzicht op het water en kun je verschillende andere plaatsen aan het Markermeer bezoeken, zoals Enkhuizen.

In het museum van de Twintigste Eeuw waan je je terug in de tijd en kun je een kijkje nemen in de leefwereld van de vorige eeuw. Je vindt hier onder andere oude radio's, televisies en andere gebruiksvoorwerpen uit de jaren '50, '60 en '70.

 

Restaurants in Hoorn

Als het op restaurants aankomt, heeft Hoorn voor ieder wat wils te bieden. Hieronder hebben we enkele van de leukste restaurants voor je op een rijtje gezet.

Bistro De Oude Vismarkt is gevestigd in een prachtig pand aan de oude vismarkt en biedt een uitgebreide kaart met zowel vis- als vleesgerechten. Het restaurant staat bekend om de goede kwaliteit van de gerechten en de gezellige sfeer.

Restaurant Hendrickje Stoffels is gevestigd in een monumentaal pand in het hart van Hoorn. Hier geniet je van smaakvolle gerechten, bereid met verse ingrediënten uit de streek. Het restaurant heeft een gezellige sfeer en een mooi terras waar je in de zomer heerlijk kunt zitten.

Restaurant Lucas Rive is gevestigd in een voormalig pakhuis aan de haven van Hoorn en heeft een prachtig uitzicht op het water. Hier geniet je van gerechten op hoog niveau, bereid met de beste ingrediënten. Het restaurant heeft een Michelin-ster en staat bekend om de uitstekende kwaliteit van de gerechten en de goede service.

Hoorn is een stad met een rijke geschiedenis en een bruisend centrum. Er zijn tal van leuke uitjes en heerlijke restaurants te vinden, waardoor het een perfect

Via Tripper vind jij de beste deals in Hoorn voor o.a. pretparken, dierentuinen, restaurants en wellness & beauty met kortingen tot wel 70%. Geniet van all you can eat Korean BBQ bij Foody Mafia. Bij Samcity kan je free jumpen of je vrienden en familie verslaan tijdens het lasergamen. Bezoek het speelparadijs FunFestijn voor binnen en buiten speelplezier!