Voel je een echte matroos in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam!

€ 16,50 € 10
Extra lang geldig

Voel je een echte matroos in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam!

Ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis en beleef de Gouden Eeuw in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam!

39% Korting
Je bespaart
€ 6,50
Verkocht
Verkocht
4.630+
Tickets direct beschikbaar

Tickets direct beschikbaar

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Wat te verwachten

 • Dealoptie 1: Volwassen entreeticket voor Het Scheepvaartmuseum, vanaf 18 jaar (t.w.v. €16,50)
 • Dealoptie 2: Kinder entreeticket voor Het Scheepvaartmuseum, 4 t/m 17 jaar (t.w.v. €8)
 • Gratis toegang voor kinderen t/m 3 jaar
 • Bewonder het monumentale gebouw wat vroeger een Zeemagazijn was
 • Vind hier één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld met circa 400.000 objecten
 • Wegens groot onderhoud van het VOC-schip kun je deze t/m januari 2021 niet te bezoeken. In plaats daarvan kun je elke woensdag en zondag van 11:00 tot 16:00 het schip de Clipper Stad Amsterdam bezoeken 
 • Leer alles over de walvis en de jacht op het bijzondere dier in de tentoonstelling 'Het verhaal van de walvis'
 • NIEUW! De gratis junior-audiotour (8+) waarin je meer te weten komt over de verhalen achter de voorwerpen  

Voorwaarden

 • Deze aanbieder is wegens de nieuwe corona restricties gesloten tot en met 9 februari 2021
 • De voucher is geldig op de door jou gekozen dag 
 • De voucher is je entreebewijs. Toon deze vanaf je smartphone of neem hem geprint mee 
 • Let op! Vanaf 13 jaar is het verplicht om in het museum een mondkapje te dragen. Zonder mondkapje kan helaas geen toegang worden verleend 
 • Tijdens een bezoek aan het museum gelden regels i.v.m. het coronavirus. Kijk hier voor meer informatie
 • Kijk hier voor de actuele openingstijden

Locatie

Locatie
Kattenburgerplein 1,
1018 KK Amsterdam
Routebeschrijving

Meer informatie

Op een prachtige locatie in Amsterdam vind je Het Scheepvaartmuseum. Hier is van alles te ontdekken over het leven op zee. En als je in een land woont dat bijna uit evenveel water als inwoners bestaat, dan moet je hier geweest zijn. Nederland heeft een rijke maritieme geschiedenis!

Het Scheepvaartmuseum is gevestigd in een monumentaal gebouw uit 1656 en werd ontworpen door Daniel Stalpaert als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. Het Zeemagazijn werd gebouwd in de Gouden Eeuw, toen Amsterdam de grootste haven ter wereld was. Hier kon de marine snel een oorlogsvloot uitrusten. Ruim 350 jaar later is het Zeemagazijn nog altijd een indrukwekkend gebouw met veel karakter.

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is ’the place to be’. Het museum herbergt niet alleen een van ’s werelds meest indrukwekkende maritieme collecties, het biedt ook allerlei activiteiten voor jong tot oud. 

50 topstukken

In 2019 is de nieuwe Hoofdgalerij geopend. De tentoonstelling laat zien hoe Nederland als maritieme natie is gevormd. Aan de hand van 50 topstukken, waaronder schilderijen, kunstvoorwerpen en scheepsmodellen, vertelt de tentoonstelling het verhaal van Nederland in de 17e en 18e eeuw.

Beleef de vrijheid aan boord van het VOC-schip

Reizen door de tijd? Het kan in Het Scheepvaartmuseum! Stap aan boord van het imposante VOC-schip de Amsterdam en beleef hoe het leven aan boord was in de 18e eeuw. Een spectaculaire VR experience neemt je mee op een vlucht door de historische haven van Amsterdam. Het VOC-schip is tijdelijk gesloten i.v.m. groot onderhoud. In plaats daarvan kun je elke woensdag en zondag van 11:00 tot 16:00 het schip de Clipper Stad Amsterdam bezoeken. 

Activiteiten voor de hele familie

Het Scheepvaartmuseum biedt een compleet dagje uit voor het hele gezin. Zo is er de interactieve tentoonstelling “Het verhaal van de walvis” en zijn er speciale vakantieprogrammeringen in de schoolvakanties.

Toegankelijkheid

Het Scheepvaartmuseum is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Alle tentoonstellingen en voorzieningen zijn bereikbaar via liften. Bij het VOC-schip Amsterdam is een speciale lift geplaatst. Wanneer je het museum wilt bezoeken met een begeleider, dan heeft deze begeleider gratis toegang. Met het oog op de veiligheid van de collectie is het gebruik van scootmobielen niet toegestaan in het museum. Je kunt gebruikmaken van één van onze rolstoelen. Vlakbij de hoofdingang, aan de Kattenburgerstraat, is een algemene parkeerplaats voor mensen met een parkeerkaart voor mindervaliden.

Bereikbaarheid
Het Scheepvaartmuseum is gevestigd in het centrum van Amsterdam goed te bereiken met zowel de auto als met het openbaar. Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en de actuele vertrek- en reistijden. Rondom het museum zijn de parkeerplekken beperkt beschikbaar. Op zondag kun je hier gratis parkeren. Verzekerd zijn van een goede parkeerplek? Op 10 minuten loopafstand vind je parkeergarage Markenhoven.

Kijk voor meer informatie op de website van het Scheepvaartmuseum.

 

Deal opties

Entreeticket Het Scheepvaartmuseum - vanaf 18 jaar

€ 16,50
€ 10
Koop de deal!

Entreeticket Het Scheepvaartmuseum - 4 t/m 17 jaar

€ 8,00
€ 5,50
Koop de deal!

Veelgestelde vragen

Na betaling vind je de vouchers terug onder 'mijn vouchers' in je profiel.

Ja, nadat je de deal hebt betaald, ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestiging. Daarnaast is de deal zichtbaar onder 'mijn vouchers'. Hier heb je de mogelijkheid de tickets te downloaden en uit te printen.

We accepteren betalingen met iDeal, Bancontact, MasterCard, Visa, American Express en PayPal.

Het is niet mogelijk om meerdere deals van verschillende aanbieders in 1 keer te kopen. Hiervoor verzoeken wij je om meermaals een transactie te doen. Het doen van een transactie is gratis.

Let op: je kunt wel meerdere tickets kopen van 1 deal, dit is geen probleem.

Deals in de buurt van Het Scheepvaartmuseum

Vergelijkbare deals