www.tripper.nl
Dagje weg

Kinderuitjes

De mogelijkheden om met kinderen op stap te gaan zijn eindeloos. Zowel binnen als buiten is er van alles te doen. Zo kun je met mooi en slecht weer op stap gaan om een glimlach op het gezicht van ieder kind te toveren.

Waar je de kids gegarandeerd een plezier mee doet is een dagje pretpark. Zijn ze gek op Kabouter Plop, Bumba, Maya de Bij of andere Studio 100-figuren? Bij Plopsaland De Panne. kom je ze allemaal tegen! Ook in Plopsa Indoor Coevorden loop je ze zowel binnen als buiten tegen het lijf in de 25 gethematiseerde attracties. In de nieuwste achtbaan RidderStrijd van Avonturenpark Hellendoorn is ieder ritje anders. Met een draaiend karretje trek je hierin ten strijde tegen de draak Balagos. Ben je helemaal klaar met het zeulen van tassen vol met eten tijdens je dagje weg? In Drouwenerzand Attractiepark geniet je onbeperkt van broodjes, friet, snacks, ijs en nog veel meer lekkernijen en is het zelf meeslepen hiervan verleden tijd!

In de dierentuin zien kinderen voor het eerst dieren die ze alleen van plaatjes kennen, hoe leuk is dat? Breng een bezoek aan de nieuwe gorillaleider Banjoko in Apenheul en bewonder meer dan 200 vogelsoorten in Avifauna. In Boudewijn Seapark maak je kennis met dolfijnen, zeeleeuwen en zeehonden en kun je ook op avontuur gaan in het pretpark, het waterpark en de binnenspeeltuin. Naast spannende attracties vind je meer dan 50 verschillende wilde diersoorten in Wild- & Freizeitpark Klotten, waar je zelfs een damhert uit je hand kunt laten eten!

‘Nog een keer, nog een keer!’ Kinderen zijn niet weg te slaan bij de glijbanen van een plezierig zwembad. In de Mirandabad zwem je in een golfslagbad onder een prachtige glazen koepel. Terwijl de kinderen van de vier glijbanen roetsjen in Bellewaerde Aquapark ontspan jij lekker in de wellness. In het tropische Atlantis Dorsten is er niet alleen binnen oneindig veel te beleven, maar kun je er in de buitenlucht ook heerlijk op los spetteren. Het Spray Park van AquaFun Sportiom bezit over een speciale glijbaan voor de allerkleinsten. In de Paradijsbar kun je hier niet alleen terecht voor een smakelijk frietje, maar ook voor gezonde broodjes en verse smoothies.

Waar je ze minstens even veel plezier mee doet is een bezoek aan één van de vele buitenspeeltuinen. In Sprookjeswonderland kom je niet alleen de gelaarsde kat en Pinokkio tegen, maar kan er ook geravot worden in een sprookjesachtige speeltuin. Er is zo veel te beleven in Kinderparadijs Malkenschoten. Zo kun je daar springen op de airtrampoline, een eigen hut bouwen of van de kabelbaan zoeven. Bij Speelpark Oud Valkeveen moet je zijn voor de gaafste speeltoestellen: van speelkasteel tot speelschip en van opblaastoestellen tot brandweerdorp. Spelen doe je in het BloteVoetenPark op een wel heel bijzondere manier, namelijk op je blote voeten! Daar manoeuvreer je je zonder schoenen door modderpoelen, over hindernisbannen en door een doolhof.

Ook bij slecht weer zijn er allerlei plekken om te komen spelen. Bij een fantastische indoorspeeltuin heb je dan alsnog een geweldige dag. Schateiland Zeumeren is maar liefst 5500m2 groot en mag zich daarmee het grootste speelparadijs van Nederland noemen. Candy Castle toverde een monumentale kerk om tot waar speelwalhalla met een uniek snoepthema. Bij KidsZoo kun je niet alleen de tofste speeltoestellen vinden. Je speelt hier bovendien spannende potjes lasergame in de ruimtevaart area. De keuze bij KidZcity is reuze: botsauto, familieglijbaan, klimdoolhof en nog veel meer. Hier voelt iedereen zich weer een kind!