www.tripper.nl

Euromast Rotterdam

Rotterdam, een stad die bekend staat om zijn moderne architectuur, bruisende havens en levendige cultuur, herbergt een van zijn meest iconische bezienswaardigheden: de Euromast. Deze indrukwekkende toren steekt majestueus uit boven de skyline van de stad en biedt niet alleen een adembenemend uitzicht, maar ook een rijke geschiedenis en een unieke ervaring voor bezoekers van over de hele wereld.

De Euromast werd gebouwd in 1960 door architect Hugh Maaskant ter ere van de Floriade, de internationale tuinbouwtentoonstelling die dat jaar in Rotterdam plaatsvond. Het oorspronkelijke ontwerp was 100 meter hoog, maar in 1970 werd daar nog eens een Space Tower aan toegevoegd, waarmee de totale hoogte op 185 meter kwam te liggen. Destijds was het zelfs de hoogste uitkijktoren van Europa.

Een van de grootste aantrekkingskrachten van de Euromast is natuurlijk het adembenemende uitzicht dat het biedt over Rotterdam en verder. Vanaf het observatiedek op 112 meter hoogte kunnen bezoekers genieten van een panoramisch zicht dat zich uitstrekt over de stad, de haven, de Maas en zelfs verder naar de uitgestrekte polders van Nederland. Op een heldere dag kun je zelfs de skyline van Den Haag zien liggen!

Meest gestelde vragen

1. Wat is de hoogte van de Euromast?
De Euromast heeft een totale hoogte van 185 meter. Het oorspronkelijke ontwerp uit 1960 was 100 meter hoog, maar in 1970 werd de Space Tower toegevoegd, die het totale hoogteniveau verhoogde.

2. Wat kan ik zien vanaf de Euromast?
Vanaf het observatiedek op 112 meter hoogte biedt de Euromast een spectaculair panoramisch uitzicht over Rotterdam, de haven, de Maas, en bij helder weer zelfs tot aan Den Haag. Je kunt de skyline van de stad bewonderen en genieten van een prachtig perspectief op de omringende gebieden.

3. Welke activiteiten zijn er te doen bij de Euromast?
Naast het genieten van het uitzicht vanaf het observatiedek, biedt de Euromast ook avontuurlijke activiteiten zoals abseilen. Voor bezoekers die willen genieten van een ontspannen moment, is er een brasserie waar je kunt dineren met een prachtig uitzicht.

Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van Euromast

Adres en routebeschrijving

Locatie
Euromast Rotterdam
Parkhaven 20
3016 GM Rotterdam
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag
10:00-22:00
Dinsdag
10:00-22:00
Woensdag
10:00-22:00
Donderdag
10:00-22:00
Vrijdag
10:00-22:00
Zaterdag
10:00-22:00
Zondag
10:00-22:00

Zoek op categorie

Download de Tripper-app!

Laat je inspireren en ontdek de leukste uitjes met de nieuwe Tripper-app.

Tripper-app