www.tripper.nl
8x leerzame uitjes voor in de zomervakantie!

8x leerzame uitjes voor in de zomervakantie!

  • Eline  Hillenaar Eline Hillenaar
  • -
  • 29 jul. 2019

Zomervakantie! Dat betekent de kids thuis, dus leuke dingen doen. Even geen zin in een drukke dag in een pretpark? Kies voor een leuk en leerzaam uitje en beleef een gezellige dag samen met het gezin. Wij hebben de leukste uitjes voor jou op een rijtje gezet.

Ga terug in de tijd bij het Zuiderzeemuseum!

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen kun je op een leuke manier leren over Nederland als waterland. Je kunt je hier met gemak een hele dag vermaken, want in dit museum zijn er ontzettend veel leuke activiteiten voor kinderen. Ze kunnen onder andere een klompboot maken, oudhollandse spelletjes spelen, touw maken en schrijfles volgen. Ook kun je een kijkje nemen in de huizen waar er vroeger geleefd werd. Het allerleukste is dat de kids zich kunnen verkleden in klederdracht.

Ontdek de wereld van wetenschap en technologie bij NEMO Science Museum

In Amsterdam vind je het grote groene schip NEMO Science Museum. Dit museum maakt wetenschap en techniek leuk, spannend en toegankelijk. Naast de tentoonstellingen en demonstraties kun je ook zelf lekker ontdekken en aan de slag. Tot en met 6 oktober 2019 kun je naar de tijdelijke tentoonstelling Voedsel van morgen. Ga op voedselreis en kom erachter wat er in 2050 op je bord ligt, waar het voedsel vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Een leuk en interactief uitje voor het hele gezin!

Maak een reis door de geschiedenis bij het Archeon!

In het Archeon in Alphen aan de Rijn beland je in de Prehistorie, de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen. Je krijgt een kijkje in het leven hoe heter toen aan toe ging. Maak kennis met de jager en neem een kijkje in de mesohut en doe mee aan activiteiten zoals, exerceren of de kruidenspeurtocht. Bezoek ook de ambachtshuizen uit de Middeleeuwen en ontmoet de houtbewerker, bakker en smid en ga zelf aan de slag! Maakeen armbandje, leer boogschieten of zwaardvechten.

Ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis bij het Scheepvaartmuseum!

Het Scheepvaartmuseum ligt op een prachtige locatie in Amsterdam. Je ontdekt hier één van de grootste maritieme collecties ter wereld met circa 400.000 objecten, waaronder schilderijen, scheepsmodellen en wereldkaarten. Maak een spectaculaire VR-tijdreis aan boord van het VOC-schip Amsterdam en reis terug naar de Gouden Eeuw. In de zomervakantiekun je genieten van de leukste binnen- en buitenactiviteiten voor de hele familie tijdens de gek-op-waterweken.

Voel je een echte wetenschapper bij Continium discovery center

In het interactieve doe- en ontdekmuseum Continium beleef je een dag volontdekkingen! Naast de vaste tentoonstellingen over wetenschap kun je nu ook de tentoonstelling CSI: Continium bezoeken. Stap in de voetsporen van een forensisch onderzoeker en los het ontrafel op! Daarnaast kun je inde zomervakantie naar Sunny Science en genieten van allerlei wateractiviteiten. Maak muziek met water, volg een DNA-workshop en maak je eigen waterraket en zeepbel.

Maak een reis door het menselijk lichaam bij CORPUS

In Oegstgeest, vlakbij Leiden, vind je CORPUS. Dit interactieve museum is niet alleen superleuk en leerzaam voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Tijdens een 55 minuten durende reis door het menselijk lichaam leer je hoe jouw lichaam in elkaar zit aan de hand van een audiotour. Je begint de reis bij de knie en eindigt bij de hersenen. Vervolgens kun je in je eigen tempo het interactieve deel van CORPUS ontdekken. Hier kun je allemaal leuke testjes doen en uitdagende games spelen.

Maak een reis door de ruimte bij het Museon

In het Museon in Den Haag ontdek je alles over mens, wetenschap en cultuur. Tot en met 1 september 2019 kun je de interactieve tentoonstelling ‘Reizen in de Ruimte’ bezoeken. Dompel je onder in de wereld van ruimtevaart en wetenschap en kom alles te weten over hoe de mens kan verhuizen naar andere planeten. De reis door de tentoonstelling begint veilig op aarde, waar je wordt klaargestoomd tot astronaut. Ga vervolgens de ruimte in en ontdek hoe het leven daar is.

Ontdek het verhaal van 175 jaar spoorwegen in Nederland bij het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is veel meer dan alleen een museum. Naast de treinen en locomotieven die je kunt bewonderen zijn er ook attracties! Ontmoet reizigers in de Oriënt Express, geniet van een wandeling door een Engels mijndorp met audiotour, maak een spannende reis in de Stalen Monsters en sluit de dag af met de spectaculaire attractie De Vuurproef en maak een spannende virtuele reis. Van 17 augustus t/m 1september 2019 staat het hele museum in het teken van techniek en kun je tijdens Techlab XL leuke activiteiten en experimenten doen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Tripper nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Vergeet vooral niet jouw Tripper avonturen met ons te delen! #trippernl