www.tripper.nl

Entreeticket voor het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen!

€ 17 € 10
Uitverkocht!

Entreeticket voor het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen!

4.5 / 5 (2 Beoordelingen)

Ontdek het Zuiderzeemuseum en beleef een geweldige dag met het gezin. Maak klompbootjes, kruip in de schoolbanken van vroeger, speel Oudhollandse spelletjes, maak je eigen touw en nog veel meer!

Koop de deal!
Je bespaart € 7
Verkocht 7.510+
Korting 41%
Tickets direct beschikbaar

Tickets direct beschikbaar

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Wat te verwachten

 • Entreeticket voor het Zuiderzeemuseum (t.w.v. €17)
 • Gratis toegang voor kinderen t/m 3 jaar
 • Geldig voor zowel het binnenmuseum als buitenmuseum 
 • Meer dan honderdveertig authentieke, historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen in het buitenmuseum een compleet dorp
 • Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee 
 • Nieuw: tentoonstelling Kleren maken de vrouw
 • In 2019 de zilveren award gewonnen van de ANWB voor het leukste uitje van Noord-Holland! 

Voorwaarden

 • De voucher is geldig tot en met 27 oktober 2019
 • Reserveren is niet nodig 
 • De voucher is je entreebewijs, print deze uit en neem hem mee naar het Zuiderzeemuseum. Laat de barcode op de voucher (geprint of op mobiel) bij de kassa van het Zuiderzeemuseum scannen
 • Het binnen- en buitenmuseum is t/m 27 oktober 2019 dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur 
 • Honden zijn niet toegestaan in het binnen- en buitenmuseum 
 • Exclusief parkeerkosten (€5)
 • De aangegeven locatie betreft de parkeerplaats. Vanaf daar kun je met de veerboot naar het buitenmuseum 
 • Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van het Zuiderzeemuseum

Locatie

Locatie
Sluisweg 1,
1601 MM Enkhuizen
Routebeschrijving

Meer informatie

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeer-gebied. De thema’s ambachten, water en gemeenschappen staan hierbij centraal. Het buitenmuseum met zijn historische gebouwen en het binnenmuseum met zijn thematische tentoonstellingen brengen samen dit verhaal in beeld. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierin een belangrijke rol. 

Buitenmuseum

Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig authentieke, historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek de apotheek en neem een kijkje in de stoomwasserij. Weet jij hoe je een net breit of touw slaat? Kom het ontdekken! 

Binnenmuseum

Ontdek het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum. Dit is de schatkamer van de Zuiderzee. De wisselende tentoonstellingen tonen de collectie van het Zuiderzeemuseum in actuele context. Met Historie, fotografie, streekdrachten en design biedt het museum voor ieder wat wils. 

Nieuw: Kleren maken de vrouw

In de zomer opent het binnenmuseum de tentoonstelling Kleren maken de vrouw. Vanaf 6 juli kun je ontdekken hoe je zelf kleding maakt en wat er vroeger allemaal bij kwam kijken bij het maken en onderhouden van kleding. Leer een knoop aan naaien, leer stoffen herkennen en leer borduren. 

Zomer in het Zuiderzeemuseum 

Tijdens de zomervakantie kruipen kinderen in de huid van een kind uit 1919. De kinderen kunnen een kijkje nemen in het huis van vissersvrouw Grietje en beleven het leven van toen van heel dichtbij. Ook kunnen de kids lekker zelf aan de slag! Ze kunnen klompbootje maken, Oudhollandse spelletjes spelen en schrijfles volgen. Neem ook een kijkje bij de grappige en interactieve poppenkastvoorstelling Pittige tijden en ervaar het leven van vrouwen uit 1919. Je kunt met het pondje over het IJsselmeer naar het buitenmuseum, maar je kunt ook met de auto. 

Bezoekersinformatie

Het Zuiderzeemuseum is gelegen in Enkhuizen. Het Zuiderzeemuseum is met zowel de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Als je met de auto gaat, kan je de borden naar het Zuiderzeemuseum volgen, ze leiden je naar een gratis parkeerplaats. Vanaf hier vaar je met de veerboot naar het buitenmuseum. Reis je met het openbaar vervoer? Er stopt een trein bij station Enkhuizen. Het museum is op 15 minuten loopafstand van dit station. 

Beoordelingen

4.5
Gebaseerd op 2 beoordelingen
5
4
3
2
1
1
1
0
0
0
W. Siebes
10 juli 2022

prima, alles was netjes geregeld.

C. Ketelaars
19 april 2021

Leuk museum! Prima geregeld. Fijne korting via Tripper.

Video

Veelgestelde vragen

Na betaling vind je de vouchers terug onder 'mijn vouchers' in je profiel.

Ja, nadat je de deal hebt betaald, ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestiging. Daarnaast is de deal zichtbaar onder 'mijn vouchers'. Hier heb je de mogelijkheid de tickets te downloaden en uit te printen.

We accepteren betalingen met iDeal, Bancontact, MasterCard, Visa, American Express en PayPal.

Het is niet mogelijk om meerdere deals van verschillende aanbieders in 1 keer te kopen. Hiervoor verzoeken wij je om meermaals een transactie te doen. Het doen van een transactie is gratis.

Let op: je kunt wel meerdere tickets kopen van 1 deal, dit is geen probleem.