www.tripper.nl

Natuurmuseum Brabant

Natuurmuseum Brabant

Natuurmuseum Brabant biedt prikkelende tentoonstellingen, educatieve programma's en activiteiten waarbij de beleving van de bezoeker voorop staat. Het museum richt zich op een breed publiek en heeft een lage drempel. Daarbij vormen families en kinderen een heel belangrijk deel van de doelgroep. De sfeer is speels, vrolijk en kindvriendelijk.

Tentoonstellingen

In Natuurmuseum Brabant zijn verschillende tentoonstellingen te zien zoals: 

  • BOS: een belevenis die mee veranderd met het seizoen. Er gebeuren magische dingen . Je kunt hier van alles leren over de natuur.
  • IJstijd: Mammoeten en Neanderthalers. Ga miljoenen jaren terug in de tijd. Ga op virtuele Mammoetjacht of verwarm je handen aan een 'zelf gemaakt' vuurtje. 
  • Kikker: Meer dan 30 jaar geleden werd Kikker geboren in zijn eerste boek. Een aparte Kikkerzaal met natuurlijk het huisje en de appelboom. Vermaak je in het huisje van Kikker, ga appels plukken of bouw een eigen taart. 
  • Mispoezen en Pechvogels: Normaal gesproken worden in Natuurmuseum Brabant de allermooiste opgezette dieren tentoongesteld. In deze tentoonstelling gaat het net even anders: hier worden de minder goed gelukte exemplaren getoond. Vandaar de naam Mispoezen en Pechvogels. 


Museumcafé

Tijdens je bezoek aan Natuurmusuem Brabant kun je genieten van lekkers in het museumcafé. Hier kun je bijkomen van alle indrukken. Op de muur staan nog allerlei weetjes over de eetgewoonten van dieren. Lekker en leerzaam dus! Het Museumcafé is tijdens openingstijden van het museum geopend van 10.30 tot 16.30 uur. 

Voor meer informatie en actuele openingstijden kijk op de website van het Natuurmuseum Brabant. 

 

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
10:00 - 17:00

Adres en routebeschrijving

Locatie
Natuurmuseum Brabant
Spoorlaan 434
5038 CH Tilburg
Routebeschrijving