Ontdek MergelRijk, de leukste grot in Limburg!

€ 11,50 € 6,50
Uitverkocht!

Ontdek MergelRijk, de leukste grot in Limburg!

Veel te zien en te beleven voor jong en oud in de grot MergelRijk in Valkenburg. Ontdek bijvoorbeeld het nieuwe DINO Adventure of maak een kunstwerk van een blokje mergel!

43% Korting
Je bespaart
€ 5
Verkocht
Verkocht
620+

Wat te verwachten

 • Entreeticket voor de grot MergelRijk (t.w.v. €11,50)
 • Gratis toegang voor kinderen t/m 3 jaar
 • Een eeuwenoude mergelgrot met vele bezienswaardigheden en activiteiten
 • Inclusief het maken van een eigen mergelsouvenir en toegang tot het fossiel- en mijnmuseum en vanaf het voorjaar van 2019 een nieuw DINO Adventure. De kinderen krijgen ook nog een speurtochtboekje en diploma 
 • Aanschouw levensgrote mergelbeelden en zandsculpturen
 • Tip! Combineer je bezoek aan MergelRijk met een heerlijke High Tea bij één van de Fletcher hotels in de buurt. Bekijk hier de High Tea-deal

Voorwaarden

 • Het ticket is geldig tot en met 31 december 2019
 • Reserveren is niet nodig
 • De voucher is je entreebewijs, neem deze uitgeprint mee naar MergelRijk
 • Een bezoek duurt ca. 1 tot 1,5 uur
 • Kijk voor de actuele openingstijden op de website van MergelRijk

Locatie

Locatie
Daalhemerweg 31a,
6301 BJ Valkenburg
Routebeschrijving

Meer informatie

MergelRijk: Grot met Dino’s, Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen! 

In MergelRijk wandel je, zonder gids, door een sfeervol verlichte grot. Je ziet er veel Dino’s en prachtige Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen. NIEUW is DINO adventure, je kunt in deze spannende grot tussen de Dino’s rondlopen en alles over de Dino’s te weten komen.

Met behulp van films o.a. van de zandtovenaar, fossiel– en mijnmuseum, interactieve tablets en een kinderspeurtocht, beleef je talloze interessante verhalen over mergel en grotten. Als een van de hoogtepunten mag je in het grottenatelier van een blokje mergel iets leuks maken.

Nieuw! DINO adventure

In DINO adventure kom je heel dicht bij de Dino’s, in het ondergrondse gangenstelsel. Je leert er alles over de Dino’s. Hoe, waar en wanneer ze leefden en waarom ze uitstierven.

Fossiel- en mijnmuseum  

In het fossielenmuseum worden de verhalen verteld over de winning van vuursteen, mergel en steenkool. 

Bereikbaarheid 

MergelRijk is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Kom je met de auto? Navigeer dan naar 'Daalhemerweg 144 in Valkenburg'. Je kunt tegenover MergelRijk parkeren op de parkeerplaats van de Steenkolenmijn tegen een dagtarief. Reis je met het openbaar vervoer? Plan je reis op 9292.nl

Kijk voor meer informatie op de website van MergelRijk.

Reviews

Rutger - augustus 2018

Erg leuk! Mooie mergel- en Zandsculpturen en de kinderen konden zelf ook wat maken. Zeker een aanrader om naartoe te gaan bij een bezoekje aan Valkenburg.

Rianne - augustus 2018

We hebben met drie kids de mergelgrot bezocht. Erg leuk! Er zijn sculpturen te bewonderen en voor de kids een leuke speurtocht, zand en een workshop met mergelsteen.

Edith - oktober 2018

Alles was erg interessant, veel bekeken en ondernomen, komen zeker nog een keertje terug, gezellige mensen!

Nicole - januari 2019

Super leuk om in de grotten een rondleiding te krijgen en daarna met de mergel aan de slag te gaan. Je voelt je een waar kunstenaar!

Veelgestelde vragen

Na betaling vind je de vouchers terug onder 'mijn vouchers' in je profiel.

Ja, nadat je de deal hebt betaald, ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestiging. Daarnaast is de deal zichtbaar onder 'mijn vouchers'. Hier heb je de mogelijkheid de tickets te downloaden en uit te printen.

We accepteren betalingen met iDeal, Bancontact, MasterCard, Visa, American Express en PayPal.

Het is niet mogelijk om meerdere deals van verschillende aanbieders in 1 keer te kopen. Hiervoor verzoeken wij je om meermaals een transactie te doen. Het doen van een transactie is gratis.

Let op: je kunt wel meerdere tickets kopen van 1 deal, dit is geen probleem.