www.tripper.nl

Entreeticket Zeehondencentrum Pieterburen

€ 9,50 € 6,50

Entreeticket Zeehondencentrum Pieterburen

5.0 / 5 (1 Beoordeling)

Neem een kijkje bij Zeehondencentrum Pieterburen; hét zeehondenziekenhuis van Europa! Kijk mee met de dagelijkse verzorging van de zeehonden en leer alles over de zeehond en hun leefgebied.

Koop de deal!
Je bespaart € 3
Verkocht 1.390+
Korting 32%
Tickets direct beschikbaar

Tickets direct beschikbaar

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Wat te verwachten

 • Entreeticket Zeehondencentrum Pieterburen (t.w.v. €9,50)
 • Gratis toegang voor kinderen t/m 2 jaar
 • Zeehondencentrum Pieterburen is hét zeehondenziekenhuis van Europa
 • Met een bezoek sta jij zelf midden in het ziekenhuis en kijk je mee tijdens de verzorging van de zeehonden in verschillende fasen van de opvang
 • Je leert alles over de zeehond en zijn leefgebied, UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee en maakt kennis met het Seal Rescue Team
 • In het Zomerpaviljoen kun je genieten van heerlijke hapjes en drankjes op het terras bij de Waddentuin en -speelplaats
 • De Kraak, een mythische reuzenoctopus, neemt je mee op reis tijdens de zomervakantie! 
 • Gratis parkeren!

Voorwaarden

 • De voucher is geldig op de door jou gekozen dag
 • Let op! Het ticket is de hele dag geldig 
 • De voucher is je entreebewijs. Toon deze vanaf je smartphone of neem hem geprint mee 
 • Het centrum is rolstoeltoegankelijk en er is een aangepaste toiletruimte aanwezig
 • Huisdieren zijn niet toegestaan
 • Eigen consumpties zijn niet toegestaan
 • De voucher(s) is niet te gebruiken i.c.m. andere acties en is niet inwisselbaar voor contanten
 • Er zijn extra activiteiten bij te boeken, zoals indrukwekkende boottochten op de Waddenzee of de unieke belevenis van het vrijlaten van herstelde zeehonden
 • Het Zeehondencentrum ontvangt geen subsidies, dus met een bezoek aan het centurm, steun je ook direct de zeehonden in opvang
 • Dagelijks geopend. Bekijk hier de actuele openingstijden

Locatie

Locatie
Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen
Routebeschrijving

Meer informatie

Zeven dagen per week wordt er in Zeehondencentrum Pieterburen door een toegewijd team van dierenartsen, zeehondenverzorgers en vrijwilligers vanuit de hele wereld gezorgd voor zeehonden in nood. Tijdens je bezoek kijk je mee met de dagelijkse verzorging van de zeehonden, maak je kennis met het Seal Rescue Team en leer je alles over de zeehond en hun leefgebied, UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Kijk, leer, beleef en doe mee tijdens een interactieve quiz of een leerzame show in het bezoekerscentrum.

Het zeehondenziekenhuis van Europa

Zeehondencentrum Pieterburen is hét zeehondenziekenhuis van Europa. Maar hoe ziet dat eruit? De verzorgers weten precies hoe ze moeten werken om het dier de beste zorg te geven: stil en zorgvuldig handelen, zodat de zeehond zo min mogelijk stress ervaart. Van binnen waar ze nog intensieve zorg krijgen tot aan het grootste buitenbad, waar de zeehonden zelf hun vis op eten. En wist je dat er een permanente operatiekamer in het Zeehondencentrum is? Dierenartsen voeren hier levensreddende operaties uit. Dankzij de opgedane kennis en ervaring hebben zij honderden zeehonden een tweede kans gegeven. Wie weet ontmoet jij één van de dierenartsen tijdens een meet & greet.

Healthy Seal, Healthy Sea

Het Zeehondencentrum zet zich elke dag in om onnodig opvang te voorkomen, want de beste leefomgeving voor iedere zeehond is een gezonde zee. Pas als een dier het echt niet zelf kan redden, wordt het opgevangen in Pieterburen. Eenmaal hersteld en aangesterkt, dan gaan de dieren weer terug naar hun thuis: de Waddenzee. Geen enkel dier blijft permanent in de opvang. 

In de opvang kijkt het team verder dan het individuele dier. De specialistische kennis zetten ze - naast het verzorgen van zeehonden in nood – ook in om problemen in de leefomgeving van de patiënten te signaleren. Hierbij is de zeehond de graadmeter voor een gezonde Waddenzee. Wat dit precies betekent, leer je tijdens een bezoek in het Zeehondencentrum.

Duik in de mythes van De Kraak
Te bezoeken t/m 18 september 2022

Deze zomer kun je je in Zeehondencentrum Pieterburen onderdompelen in een bijzondere wereld vol onderwaterverhalen. De Kraak, een mythische reuzenoctopus, neemt je mee op reis. Hij laat zien hoe de mens al van oudsher met de onstuimige zeenatuur probeert te leven. Hoe dat vaak hopeloos fout loopt, maar ook hoeveel moois eruit kan ontstaan. Verschillende animatiefilms vertellen grappige, ontroerende en soms spannende verhalen over bijzondere ontmoetingen tussen mensen en onderwaterwezens. Ze kunnen ons iets leren over hoe we als mensen om kunnen gaan met de zee, de Wadden en de kust. De Kraak is gratis te bezoeken bij entree van het Zeehondencentrum en is te zien t/m 18 september 2022.

Bereikbaarheid

Het Zeehondencentrum ligt in Pieterburen, in het noorden van de provincie Groningen en is bereikbaar via de N361. Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden. Je kunt je auto gratis parkeren op de ruime parkeerplaats van Zeehondencentrum Pieterburen. 

Kijk voor meer informatie op de website van het Zeehondencentrum Pieterburen. 

Deal opties

1.390+ verkocht

Entreeticket Zeehondencentrum Pieterburen

€ 9,50
€ 6,50
Koop de deal!

Beoordelingen

5.0
Gebaseerd op 1 beoordeling
5
4
3
2
1
1
0
0
0
0
C. Hamminga
18 juli 2021

Video

Veelgestelde vragen

Na betaling vind je de vouchers terug onder 'mijn vouchers' in je profiel.

Ja, nadat je de deal hebt betaald, ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestiging. Daarnaast is de deal zichtbaar onder 'mijn vouchers'. Hier heb je de mogelijkheid de tickets te downloaden en uit te printen.

We accepteren betalingen met iDeal, Bancontact, MasterCard, Visa, American Express en PayPal.

Het is niet mogelijk om meerdere deals van verschillende aanbieders in 1 keer te kopen. Hiervoor verzoeken wij je om meermaals een transactie te doen. Het doen van een transactie is gratis.

Let op: je kunt wel meerdere tickets kopen van 1 deal, dit is geen probleem.