www.tripper.nl

Entreeticket Wereldmuseum in Rotterdam

€ 15 € 7,50

Entreeticket Wereldmuseum in Rotterdam

Het Wereldmuseum is een museum over mensen en biedt een spiegelbeeld van 130 jaar verzamelen door Rotterdammers voor Rotterdammers.

Je bespaart € 7,50
Verkocht 30+
Korting 50%
Tickets direct beschikbaar

Tickets direct beschikbaar

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Wat te verwachten

 • Entreeticket Wereldmuseum in Rotterdam (t.w.v. €15)
 • Gratis toegang voor kinderen t/m 3 jaar 
 • Een modern museum voor en door Rotterdam met zijn rijkdom aan culturen 
 • Bezoek de gloednieuwe tentoonstelling What A Genderful World 
 • Een collectie die ruim 83.000 objecten telt; voorwerpen die vanaf de 19de eeuw door Rotterdammers bijeen zijn gebracht
 • Leuk en leerzaam uitje voor jong en oud! 

Voorwaarden

 • De voucher is geldig op de door jou gekozen dag 
 • De voucher je entreebewijs. Toon deze vanaf je smartphone of neem hem geprint mee 
 • Tijdens je bezoek gelden regels i.v.m. het coronavirus. Kijk hier voor meer informatie 
 • Honden zijn niet toegestaan in het museum, m.u.v. hulp- en geleidehonden 
 • Exclusief toegang tot de Familie expo Superstraat 
 • Geopend van dinsdag t/m zondag. Bekijk hier de openingstijden 

Locatie

Locatie
Willemskade 25,
3016 DM Rotterdam
Routebeschrijving

Meer informatie

Het Wereldmuseum in Rotterdam is een museum over culturen in het heden en het verleden. Sinds 4 september 2020 is met de opening van de tentoonstelling Remix Rotterdam en Kruispunt Rotterdam de vernieuwing compleet. Met de verbouwing van het Wereldmuseum en de nieuwe tentoonstellingsopzet heeft de stad zijn wereldse museum weer helemaal terug; een modern museum voor en door Rotterdam met zijn rijkdom aan culturen. In het nieuwe Wereldmuseum maak je kennis met een hedendaags museum waarin de eigen indrukwekkende Rotterdamse collectie centraal staat. Want het Wereldmuseum is een museum vóór en door Rotterdammers.
 
Een collectie die ruim 83.000 objecten telt; voorwerpen die vanaf de 19de eeuw door Rotterdammers bijeen zijn gebracht. Juist in deze superdiverse stad kan het museum met zijn wereldomvattende collectie een verbindende rol spelen. Het Wereldmuseum laat zien dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. 

Tentoonstellingen

What A Genderful World 

Aan de hand van 7 vragen leidt de expo 'What A Genderful World' je langs verschillende topics zoals, bepaalt jouw lichaam je gender en welk gender heeft de macht? Maak kennis met gender als spectrum door middel van stukken uit de collectie, foto, film en mode. 

Kruispunt Rotterdam 

In de expo Kruispunt Rotterdam plaatst het museum zijn collectie in een hedendaagse context. Aangevuld met nieuwe werken van artiesten, kunstenaars en Rotterdammers die zich lieten inspireren door de collectie van het museum. Als een soort dialoog tussen toen en nu, ver weg en dichtbij. Kruispunt Rotterdam maakt inzichtelijk dat Rotterdam de wereld altijd dichterbij bracht, te beginnen met de (handels)reizen en vandaag de dag de wereld in zich herbergt met ruim 170 nationaliteiten.  

Remix Rotterdam

In Remix Rotterdam ontmoeten twee Rotterdamse musea elkaar: Museum Boijmans Van Beuningen en het Wereldmuseum. In deze tentoonstelling komen objecten van over de hele wereld bij elkaar. Objecten die ontstaan zijn als gevolg van ontmoetingen tussen mensen en culturen. Remix Rotterdam associeert op vier typen ontmoeting: universele en artistieke ontmoetingen, handelsontmoetingen en koloniale ontmoetingen zoals die plaatsvonden in het koloniale tijdperk. Elke ontmoeting brengt objecten en kunstwerken bijeen die samen een verhaal vertellen. De Rotterdamse kunstenaar Paul van der Eerden werd uitgenodigd om zijn eigen manier de museumcollecties te verbinden. Zijn ontmoetingen zijn intuïtief en leggen verrassende verbanden.  

Bereikbaarheid

Het Wereldmuseum is goed bereikbaar met het OV, de auto en fiets. Rondom het museum kun je betaald parkeren. Vanaf 18:00 uur kun je gratis parkeren aan de Parklaan en omliggende straten. Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden. 

Kijk voor meer informatie op de website Wereldmuseum Rotterdam. 

Deal opties

30+ verkocht

Entreeticket Wereldmuseum in Rotterdam

€ 15
€ 7,50
Koop de deal!

Video

Veelgestelde vragen

Na betaling vind je de vouchers terug onder 'mijn vouchers' in je profiel.

Ja, nadat je de deal hebt betaald, ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestiging. Daarnaast is de deal zichtbaar onder 'mijn vouchers'. Hier heb je de mogelijkheid de tickets te downloaden en uit te printen.

We accepteren betalingen met iDeal, Bancontact, MasterCard, Visa, American Express en PayPal.

Het is niet mogelijk om meerdere deals van verschillende aanbieders in 1 keer te kopen. Hiervoor verzoeken wij je om meermaals een transactie te doen. Het doen van een transactie is gratis.

Let op: je kunt wel meerdere tickets kopen van 1 deal, dit is geen probleem.

Deals in de buurt van Wereldmuseum Rotterdam