www.tripper.nl

Entreeticket tentoonstelling Enzo Mari in Genk

€ 15 € 8

Entreeticket tentoonstelling Enzo Mari in Genk

De tentoonstelling toont nooit eerder vertoonde projecten van de beroemde Italiaanse ontwerper, kunstenaar en theoreticus Enzo Mari. Te bezoeken van 11 februari t/m 28 mei 2023.

Koop de deal!
Je bespaart € 7
Verkocht 80+
Korting 47%
Tickets direct beschikbaar

Tickets direct beschikbaar

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Wat te verwachten

 • Entreeticket tentoonstelling Enzo Mari curated by Hans Ulrich Obrist with Francesca Giacomelli (t.w.v. €15)
 • De tentoonstelling vindt plaats in de galerij en in het designcentrum van C-mine
 • Bewonder projecten, modellen, tekeningen, films en posters uit het Enzo Mari Archief
 • In de jaren 60 bracht hij een revolutie teweeg in de design wereld
 • Enzo Mari heeft maar liefst 5 keer de Compasso d’Oro in ontvangst mogen nemen, de meest prestigieuze prijs voor industrieel design
 • De tentoonstelling bestaat uit een historisch gedeelte met schetsen, iconografisch onderzoek, modellen, prototypes, tekeningen en notities die nooit eerder vertoond zijn

Voorwaarden

 • De voucher is geldig op de door jouw gekozen dag
 • Geldig van 11 februari t/m 28 mei 2023
 • Reserveren is verplicht. Meer informatie vind je op de voucher
 • De tentoonstelling is te bezoeken van 10:00 tot 17:00 uur
 • Gratis toegang voor kinderen t/m 12 jaar. Voor kinderen van 12 tot 18 jaar kun je een goedkoper ticket aanschaffen via de website van C-Mine Genk

   
 • Vragen over de deal? Stuur een Whatsapp-bericht naar 085 486 11 33

Locatie

Locatie
C-Mine 10
3600 Genk
Routebeschrijving

Meer informatie

De tentoonstelling genaamd Enzo Mari curated by Hans Ulrich Obrist with Francesca Giacomelliis is gewijd aan het werk en de ideeën van de beroemde Italiaanse ontwerper, kunstenaar en theoreticus Enzo Mari (1932-2020). De tentoonstelling brengt nooit eerder vertoonde projecten, modellen, tekeningen, films en posters uit het Enzo Mari archief samen.

Enzo Mari

Na zijn studie aan de Academia di Brera in Milaan begon Enzo Mari zijn carrière. Hij experimenteerde met nieuwe materialen en had een bijzondere aandacht voor de functionele aspecten van meubels. In de jaren '60 bracht hij zo een revolutie teweeg in de designwereld door objecten voor 'gewone mensen' te ontwerpen. Dit leidde tot creaties die niet enkel de tand des tijds konden doorstaan, maar ook los stonden van trends.

Het werk van Enzo Mari gaat verder dan design. Hij was ook kunstenaar, illustrator en theoreticus. Hij gaf les aan verschillende Italiaanse universiteiten en is auteur van 15 verklarende en politieke boeken. Zijn werken worden onder andere tentoongesteld in The Museum of Modern Art in New York, Palais du Louvre in Parijs en de Galleria d'Arte Moderna in Rome. Hij mocht maar liefst 15 keer de Compasso d'Oro in ontvangst nemen, de meest prestigieuze prijs voor industrieel design. Hij werd ook geëerd met 'Ambrogino d'Oro, de hoogste onderscheiding gegeven door de stad Milaan.

Tentoonstelling

De tentoonstelling bestaat vooreerst uit een historisch gedeelte. Het werd opgebouwd als een chronologisch overzicht van zijn volledige oeuvre als ontwerper, kunstenaar, intellectueel en utopische theoreticus en criticus, zonder een onderscheid te maken tussen verschillende disciplines, media of soorten onderzoek. Het historische luik wordt aangevuld met een reeks bijdragen van hedendaagse, internationale kunstenaars en ontwerpers die werden uitgenodigd om Mari te eren met nieuwe installaties: het Belgische OpenStructures, Tacita Dean, Mimmo Jodice, Adrian Paci, Rirkrit Tiravanija, Nanda Vigo, Danh Vo en Virgil Abloh. Daarbovenop bevat de expo een reeks documenten en video-interviews uit het archief van curator Hans Ulrich Obrist, met als doel Mari's kritische en radicale kijk op design te belichten.

Credit van de foto's

- Nanda Vigo - Lo zoo di Enzo, 2020 - © Triennale Milano - foto Gianluca Di Ioia copy
- Installation view Nanda Vigo and Dan Vo- © Triennale Milano - foto Gianluca Di Ioia
- Installation View 17- © Triennale Milano - foto Gianluca Di Ioia
- La Mela

Bereikbaarheid

Je kunt kiezen uit 3 tijdssloten per dag:

 • 10:00 tot 13:00 uur
 • 13:00 tot 15:30 uur
 • 15:30 tot 17:00 uur

Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden.

Kijk voor meer informatie op de website van C-mine Gent.

€ 8
€ 15
Verkocht 80+
Korting 47%
Je bespaart € 7

Deal opties

80+ verkocht

Entreeticket tentoonstelling Enzo Mari in Genk

€ 15
€ 8
Koop de deal!

Video

Veelgestelde vragen

Na betaling vind je de vouchers terug onder 'mijn vouchers' in je profiel.

Ja, nadat je de deal hebt betaald, ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestiging. Daarnaast is de deal zichtbaar onder 'mijn vouchers'. Hier heb je de mogelijkheid de tickets te downloaden en uit te printen.

We accepteren betalingen met iDeal, Bancontact, MasterCard, Visa, American Express en PayPal.

Het is niet mogelijk om meedere deals van verschillende aanbieders in 1 keer te kopen. Hiervoor verzoeken wij je om meermaals een transactie te doen. Het doen van een transactie is gratis.

Let op: je kunt wel meerdere tickets kopen van 1 deal, dit is geen probleem.

Vergelijkbare deals