www.tripper.nl

Entreeticket Slot Loevestein

€ 16,50 € 12,50

Entreeticket Slot Loevestein

Een dagje Loevestein is een groots avontuur voor jong en oud! Ontdek het verhaal van Hugo de Groot, leuke activiteiten voor de kinderen en de prachtige natuur rondom Loevestein.

Verkocht 610+
Korting 24%
Je bespaart € 4
Tickets direct beschikbaar

Tickets direct beschikbaar

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Wat te verwachten

 • Dealoptie 1: Entreeticket Slot Loevestein, vanaf 13 jaar (t.w.v. €16,50)
 • Dealoptie 2: Entreeticket Slot Loevestein, 4 t/m 12 jaar (t.w.v. €11,50)
 • Gratis toegang voor kinderen t/m 3 jaar
 • Met twee vaste en een tijdelijke tentoonstelling is er genoeg te beleven!
 • Ga op ontdekking en leer musketschieten, laat buskruit ontploffen en zet de vesting onder water met het waterspel
 • Ontdek de prachtige natuur rondom Loevestein 
 • Gratis parkeren 

Voorwaarden

 • De voucher is geldig op de door jou gekozen dag
 • De voucher is je entreebewijs. Toon deze vanaf je smartphone of neem hem geprint mee
 • Honden zijn niet toegestaan, m.u.v. hulphonden
 • Bekijk hier de actuele openingstijden

Locatie

Locatie
Slot Loevestein
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Routebeschrijving

Meer informatie

In het oer-Hollandse rivierenlandschap, waar de rivieren de Maas en de Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1358 zijn kasteel bouwen. Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie behoort Loevestein sinds 2021 tot UNESCO Werelderfgoed. In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is van alles te beleven voor jong & oud. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een achttiende-eeuws soldatendorp.

Slot Loevestein had enkel een militaire functie en is nooit door adellijke families bewoond. Wel woonden er kasteleins, soldaten en burgers. Bezoek de vaste tentoonstelling ‘Opgegraven’ die de sporen laat zien van hun levens. Soms heel bijzonder, soms ook verrassend gewoon. De tentoonstelling ‘Opgegraven!’ is een van de weinige archeologische exposities in Nederland waar de tentoonstelling op de vondstplek zelf plaatsvindt.

Museum bezoeken met Kinderen

Wanneer je met kinderen naar Slot Loevestein komt zullen ze zich geen moment vervelen. Ze kunnen lekker hun eigen gang gaan, in het slot, de voorburcht en het soldatendorp is van alles te beleven. Leer over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Ontdek de meest bijzondere, interessante of verrassende verhalen. Kom erachter hoe hier vroeger werd geleefd, wie hier woonden en wat zich heeft afgespeeld binnen de vestingmuren. Laat buskruit ontploffen in de kruittoren, schiet met musketten, laat het kanon knallen en zet de vesting onder water met het waterspel. Regelmatig zijn er leuke workshops en extra activiteiten. 

Tijdelijke tentoonstelling: Tegenpolen | Verschillend verbonden

Slot Loevestein en het Humanistisch Verbond slaan de handen ineen voor de tentoonstelling "Tegenpolen | Verschillend verbonden’’, over hoe polarisatie in onze geschiedenis en in ons heden een grote rol speelt maar ook… hoe we daar met het oog op een gedeelde toekomst zélf iets aan kunnen veranderen. Een belangrijk thema, op een luchtige en toegankelijke manier gebracht. Er is een kinderlijn met leuke vragen en opdrachten. Speciaal voor deze tentoonstelling schreef dichter en spoken word-artiest Derek Otte de indrukwekkende audiotour "Er was eens.. én oneens". Hij vertelt je (over) de waarheid, vrijheid, verdeling, verschil en verbondenheid.. Tip: Vergeet niet om je oortjes mee te nemen!

Eten en drinken 

Tijdens jouw bezoek ben je van harte welkom voor een kopje koffie of thee met iets lekkers, appelgebak, een lekker broodje, soep of een ambachtelijk ijsje bij een van de horecagelegenheden. Binnen de muren van het slot vind je de Taveerne, een museumcafé met een heerlijk terras onder de bomen. Even verderop is de Remise, een stoere locatie in de vestingwal die in 1883 als betonnen bomvrije schuilplaats werd gebouwd. Geniet bij de Remise van het spectaculaire uitzicht op het slot terwijl de kinderen spelen op de stormbaan voor de deur.

Natuur

Loevestein ligt in de uiterwaarden van de Maas en de Waal, waar de natuur haar gang kan gaan. Er is een prachtig rivierenlandschap ontstaan waar de kuddes van grote grazers vrij rondtrekken. De kans is groot dat je Konikpaarden of Rode Geuzen tegenkomt op weg naar Rijksmuseum Slot Loevestein!

Bereikbaarheid

Loevestein beschikt over gratis parkeergelegenheid voor maximaal 230 auto’s. Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden.

Kijk voor meer informatie op de website van Slot Loevestein 

Deal opties

400+ verkocht

Entreeticket Slot Loevestein, vanaf 13 jaar

€ 16,50
€12,50
Koop de deal!
200+ verkocht

Entreeticket Slot Loevestein, 4 t/m 12 jaar

€ 11,50
€8,50
Koop de deal!
€ 12,50
€ 16,50
Verkocht 610+
Korting 24%
Je bespaart € 4

Video

Deel deze deal:

Deals in de buurt van Slot Loevestein

Vergelijkbare deals

Zoek op categorie

Download de Tripper-app!

Laat je inspireren en ontdek de leukste uitjes met de nieuwe Tripper-app.

Tripper-app