www.tripper.nl

Het Zuiderzeemuseum

Helaas, er zijn geen deals gevonden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Het Zuiderzeemuseum

Benieuwd naar de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeer-gebied, dan ben je bij het Zuiderzeemuseum op het juiste adres! Het museum waar de thema’s ambachten, water en gemeenschappen centraal staan. Het buitenmuseum met zijn historische gebouwen en het binnenmuseum met zijn thematische tentoonstellingen brengen samen dit verhaal in beeld. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierin een belangrijke rol. In 2019 won de ANWB een zilveren award voor het leukste uitje van Noord-Holland! 

Buitenmuseum

Ga terug in de tijd en wandel over de klinkerstraatjes langs meer dan honderdveertig authentieke, historische gebouwen uit het voormalige Zuiderzeegebied. Dit gebied vormt een compleet dorp, een waar buitenmuseum. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek de apotheek, neem een kijkje in de stoomwasserij of ontdek hoe je een net breit of touw slaat.

Binnenmuseum

Ontdek naast het buitenmuseum ook het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum. Dit is de schatkamer van de Zuiderzee. De wisselende tentoonstellingen tonen de collectie van het Zuiderzeemuseum in actuele context. Met Historie, fotografie, streekdrachten en design biedt het museum voor ieder wat wils. 

Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van het Zuiderzeemuseum. 

Openingstijden

Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
10:00 - 17:00

Adres en routebeschrijving

Locatie
Sluisweg 1
1601 MM Enkhuizen
Routebeschrijving