www.tripper.nl

Vogelpark Avifauna

Stap binnen in een wereld waar vogels regeren en avontuur wacht. Avifauna, gelegen in het pittoreske Alphen aan den Rijn, is niet zomaar een dierentuin, maar een toegewijd vogelparadijs dat bezoekers betovert met zijn diverse en kleurrijke inwoners.

Een stukje geschiedenis

Sinds 1950 verwelkomt Avifauna bezoekers als 's werelds eerste vogeltuin. Wat begon als een visionair project is uitgegroeid tot een internationaal bekend centrum voor vogelbehoud, educatie en recreatie, met de steun van de Van der Valk groep.

Wat maakt Avifauna uniek?

In Avifauna vind je meer dan 300 vogelsoorten, elk gehuisvest in prachtig ontworpen habitats die hun natuurlijke leefomgeving nabootsen. Van kleurrijke papegaaien tot majestueuze roofvogels, elk moment biedt een nieuwe ontdekking.

De dag wordt opgeluisterd door spectaculaire vogeldemonstraties, waar getrainde vogels hun vliegkunsten vertonen en bezoekers versteld doen staan. Leer meer over de gedragingen, voeding en habitats van deze gevleugelde bewoners van ervaren verzorgers.

Voor gezinnen met kinderen biedt Avifauna een perfecte mix van avontuur en educatie. Naast vogels zijn er speeltuinen, een kinderboerderij en een treintje dat door het park rijdt, waardoor kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

Wat mag je niet missen?

Het park herbergt niet alleen vogels, maar ook andere dieren zoals stokstaartjes, alpaca's en wallaby's. Voel je één met de natuur in de prachtige botanische tuin, een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid om je heen.

Geniet van een culinair avontuur in een van de restaurants of breng je eigen picknickmand mee en geniet van een ontspannen lunch in het groen. Avifauna biedt voor ieder wat wils, van een ontspannen dag tot een leerzame ervaring voor jong en oud.

Praktische informatie

Avifauna is het hele jaar door geopend, met aangepaste openingstijden in de wintermaanden. Voor actuele informatie over openingstijden, toegangsprijzen en speciale evenementen, bezoek de officiële Avifauna website.

Of je nu een gezinsuitje plant, een dagje weg met vrienden of gewoon een liefhebber bent van vogels en natuur, Avifauna belooft een onvergetelijke ervaring te bieden. Laat je betoveren door de pracht van de vogels en de serene omgeving van dit unieke vogelparadijs.

Meest gestelde vragen

1. Welke soorten vogels kan ik in Avifauna verwachten?
Avifauna herbergt meer dan 300 verschillende vogelsoorten van over de hele wereld. Je kunt kleurrijke papegaaien bewonderen, majestueuze roofvogels zien vliegen en zelfs een grote kolonie flamingo's observeren. Daarnaast zijn er tal van andere vogels zoals uilen, zwanen, kraanvogels en nog veel meer.

2. Wat zijn de hoogtepunten van een bezoek aan Avifauna?
Een van de absolute hoogtepunten van een bezoek aan Avifauna is de spectaculaire vogeldemonstratie, waar getrainde vogels hun vliegkunsten tonen en interactie aangaan met het publiek. Ook de grote verscheidenheid aan vogelsoorten in prachtig ontworpen habitats en de mogelijkheid om andere dieren zoals stokstaartjes en alpaca's te zien, maken het tot een unieke ervaring.

3. Is Avifauna geschikt voor kinderen?
Absoluut! Avifauna is een fantastische bestemming voor gezinnen met kinderen. Naast de vogels zijn er diverse speeltuinen verspreid door het park, een kinderboerderij waar ze dicht bij de dieren kunnen komen, en zelfs een treintje dat door het park rijdt. Kinderen kunnen hier leren over vogels en genieten van een dag vol avontuur en educatie in een veilige en stimulerende omgeving.

Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van Vogelpark Avifauna. 

Adres en routebeschrijving

Locatie
Hoorn 59
2404 HG Alphen aan den Rijn
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag
09:00 - 18:00
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
09:00 - 18:00
Zondag
09:00 - 18:00

Zoek op categorie

Download de Tripper-app!

Laat je inspireren en ontdek de leukste uitjes met de nieuwe Tripper-app.

Tripper-app