www.tripper.nl

TextielMuseum

Helaas, er zijn geen deals gevonden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

TextielMuseum

Het TextielMuseum is gevestigd in een voormalige textielfabriek in Tilburg. Dit dynamische en creatieve museum is de enige plek ter wereld waar design, kunst, mode, erfgoed en innovatie op het gebied van textiel samenkomen. In het museum kun je terecht voor inspirerende tentoonstellingen en educatieve programma’s. In het TextielLab, het kloppende hart van het TextielMuseum, kijk je mee over de schouders van (inter)nationale kunstenaars en ontwerpers.

TextielLab 

In de voormalige weverij laat het TextielLab zien wat er vandaag de dag allemaal mogelijk is op het gebied van weven, breien, laseren, tuften, borduren en laseren. In dit moderne textiellaboratorium wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën. Verschillende ontwerpers, architecten, kunstenaars en studenten doen er spraakmakend onderzoek en werken aan innovatieve textiele projecten. Er wordt een tal van educatieve programma’s voor talentontwikkeling aangeboden.

Collectie  

In het museum vind je een uniek collectie met topstukken op het gebied van textielvorming, mode, beeldende kunst en industrieel erfgoed. De collectie is onderdeel van een samenhangend geheel van activiteiten in het kader van kennisoverdracht. Hierbij werken de afdeling Museumzaken, het TextielLab en afdeling Educatie nauw samen. 

In 2017 won het museum de BankGiro Loterij Museumprijs in de categorie Mode & Design. En het unieke museumconcept werd in 2018 bekroond met de internationale Best in Heritage Award.

Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van het TextielMuseum. 

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 - 17:00 uur
Woensdag
10:00 - 17:00 uur
Donderdag
10:00 - 17:00 uur
Vrijdag
10:00 - 17:00 uur
Zaterdag
12:00 - 17:00 uur
Zondag
12:00 - 17:00 uur

Adres en routebeschrijving

Locatie
Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg
Routebeschrijving