Helaas zijn er geen deals gevonden.

Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum

Bij het Nationaal Militair Museum in Soest ervaar je het verleden, heden en toekomst van de krijgsmacht. Ontdek in 6 themaruimtes persoonlijke verhalen van militairen die van onze vrede en veiligheid hun beroep maken. 

Het Arsenaal 

In het Arsenaal start je reis door de tijd 3000 jaar vC. Beleef, voel en ervaar de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht. Bewonder alle topstukken uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis. In de ruimte Xplore in het Arsenaal kunnen kinderen zelf aan de slag. Ze kunnen hun eigen buskruit maken, vliegen in een F-16 simulator en vijandelijke tanks uitschakelen. 

Tentoonstelling Hij of Ik 

Voor de bevrijding van Europa is een bittere strijd gevoerd. In de tentoonstelling Hij of Ik beleef je de strijd door de ogen van twee militairen: de Duitser Hans Kürten en de Canadees Léo Major. Hoe hebben zij de strijd beleefd en hoe kwamen ze eruit? Ervaar hun verhaal en hun emoties. 

Escaperoom Bunker 83

Het Nationaal Militair Museum beschikt zelfs over een escaperoom: Bunker 83. De escape game speelt zich af in een militaire commandobunker ten tijde van de Koude Oorlog. Met je team stap je binnen in een Russische of Amerikaanse atoombunker van waaruit nucleaire raketten kunnen worden afgevuurd. De escaperoom is te boeken voor groepen vanaf 6 tot maximaal 28 personen. 

Bereikbaarheid

Bij het Nationaal Militair Museum kun je de auto gratis parkeren. Het museum beschikt over een ruime hoeveelheid parkeerplaatsen. Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden. 


Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
10:00 - 17:00

Locatie