www.tripper.nl

De Orchideeën Hoeve

De Orchideeënhoeve is een dierentuin en tropische kas in Luttelgeest. Bewonder vlinders in de vlindertuin, ontdek prachtige orchideeën en de grote waterval in de Orchideeëntuin en voor de kids zijn er leuke activiteiten. De Orchideeën Hoeve is geheel overdekt, rolstoel- en kindvriendelijk.

Dieren

Zodra je het Makirijk betreedt, sta je oog in oog met een prachtige groep flamingo's. Neem plaats op een bankje langs de oever en geniet van de rondscharrelende flamingo’s die regelmatig een poot intrekken om op te warmen en uit te rusten. In de Amazonevijver in het Amazone Regenwoud zwemmen reusachtige riviermonsters. Durf jij de meervallen te trakteren op hun lievelingskostje? Koop dan bij de vijver voor een euro een bakje garnaaltjes. Neem ook een kijkje bij de Stokstaartjestuin. Hier leven zes stokstaartjes samen met de landschildpadden. 

Voor de kids 

Aan de hand van de spannende speurtocht kunnen de kids zelf op ontdekkingstocht over junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen. Onderweg maken ze kennis met allerlei dieren en planten. Voer de clowneske lori’s in de Lorituin en bewonder prachtige vlinders in de grootste vlindertuin van Europa. Schrik niet als ze zomaar oog in oog staan met voorbij slingerende aapjes, vleesetende planten of overstekende schildpadden.

Zijn jouw kids gek op avontuur en niet bang voor natte voeten? Laat ze dan een sprintje trekken naar het waterrijke Mangrovebos Speelparadijs. Dit is een geheel overdekte speeltuin van maar liefst 1.000 vierkante meter. 

'Zwevende' Bloementuin

In de 'Zwevende' Bloementuin word je ondergedompeld in een sprookjesachtige bloemenwereld waar duizenden kleurrijke bloeiers een oneindige wolk boven het hoofd vormen. Deze unieke bloemenattractie is geïnspireerd op de wereldberoemde Japanse kersenbloesemperiode en is nergens anders in Europa te ervaren. Trek gekregen? Geniet bij de bistro 'De Sakura' van een hapje en drankje. 

Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van de Orchideeën Hoeve. 

Adres en routebeschrijving

Locatie
Oosterringweg 34
8315 PV Luttelgeest
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag
09:00 - 18:00
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
09:00 - 18:00
Zondag
09:30 - 18:00

Zoek op categorie

Download de Tripper-app!

Laat je inspireren en ontdek de leukste uitjes met de nieuwe Tripper-app.

Tripper-app