www.tripper.nl

Amsterdam Museum

Helaas, er zijn geen deals gevonden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Amsterdam Museum

Ontdek het verhaal van Amsterdam over toen, nu en straks bij het Amsterdam Museum. Het Amsterdam Museum bestaat officieel sinds 1926. In 2011 werd de naam veranderd van Amsterdams Historisch Museum naar Amsterdam Museum. De naam is hierin veranderd om te laten zien dat dit stadsmuseum niet alleen gaat over het verleden, maar ook over het heden en de toekomst. Het Amsterdam Museum is de schatkamer van onze hoofdstad dankzij de ruim 80.000 kunstwerken en voorwerpen. Reis terug naar de vroege Middeleeuwen, waar het verhaal begon. 

Start je bezoek met de tentoonstelling Amsterdam DNA. In een uur tijd krijg je een overzicht van de geschiedenis van onze hoofdstad. Een interactieve reis door de tijd en de stad. Ontdek vervolgens de tentoonstelling Wereld - Stad. Dit is een vervolg en verdieping op Amsterdam DNA. Bij deze tentoonstelling wandel je door zes thema's: 'Van nederzetting tot wereldstad', 'Geluk zoeken', 'I Amsterdam', 'Dader of slachtoffer', 'Religie en tolerantie', 'Wereld – Stad revisited'. Deze tentoonstelling gaat over de intensieve interactie tussen de stad, de delta en de wereld die de geschiedenis van Amsterdam kenmerkt. 

Het Kleine Weeshuis 

Ontdek hoe het leven in een weeshuis van de 17e eeuw eruit zag. De tentoonstelling Het Kleine Weeshuis beleef je met al je zintuigen. Het 17e-eeuwse weeshuis beschikt over eetzalen, slaapzalen, leslokalen, keukens, een kakdoos en zelfs een eigen koeienstal. Kinderen vanaf 7 jaar gaan op stap met de weesjongen Jurriaan, de allerkleintjes kunnen onderweg verstopte dieren ontdekken. Deze tentoonstelling is leuk voor het hele gezin! 

Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van het Amsterdam Museum. 

Openingstijden

Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
10:00 - 17:00

Adres en routebeschrijving

Locatie
Kalverstraat 92
1012 PH Amsterdam
Routebeschrijving