www.tripper.nl
De leukste uitjes voor dino-liefhebbers!

De leukste uitjes voor dino-liefhebbers!

  • Samantha Smink Samantha Smink
  • -
  • 27 mrt. 2019

Dinosauriërs, dinosaurussen of kortweg dino’s, een speciaal soort reptielen die tot 65 miljoen jaar geleden, zo’n 180 miljoen jaar hebben geleefd op aarde. Deze en andere diersoorten stierven uit door de klimaatverandering destijds. Door de gevonden dinosauriërfossielen door de jaren heen, hebben we een goed beeld kunnen vormen omtrent deze waanzinnig grote en indrukwekkende dieren. Sommige werden wel 11 meter hoog en 30 meter lang! Liefhebbers van dino’s kunnen verspreid over Nederland terecht op verschillende plekken waar van alles gezien en spelenderwijs geleerd kan worden met betrekking tot deze dieren. Wij hebben een opsomming voor je gemaakt met de leukste dino-uitjes!

World of Dinos

Brullende dino’s, zwaaiende staarten en rollende ogen.. Stap letterlijk een andere wereld in en sta oog in oog met ruim vijfenzeventig levensechte, bewegende dino’s op ware grootte tijdens de grootste dino-expo van Europa in de Jaarbeurs Utrecht. De dino’s staan tentoongesteld in decors die passen bij hun natuurlijke leefomgeving. Naast dat er een hoop te zien is, is er ook een hoop te doen. Ga bijvoorbeeld op onderzoek uit en doe de speurtocht, berijd dino’s of spring op het kolossale dino springkussen. Alles bij elkaar maakt van deze expo een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin! World of Dinos is te bezoeken van 19 april tot en met 12 mei 2019 in de Jaarbeurs Utrecht. Geopend van maandag tot en met zondag van 10:00 tot 18:00.

Dinopark Twente

Midden in de bosrijke en beschutte omgeving tussen de munitieafgravingen, militaire bunkers en het ruige terrein van vliegveld Twente vind je het Dinopark. Een park met meer dan zestig levensgrote, bewegende en brullende dino’s. Laat zien dat jij het in je hebt om een échte Dino Ranger te worden en behaal jouw eigen Dino Ranger Diploma! Voor de échte survivallers is hier zelfs de mogelijkheid om naast het bezoek aan het Dinopark te kamperen op het terrein! Het Dinopark is te bezoeken van 13 juli tot en met 25 augustus 2019. Geopend van maandag tot en met zondag van 12:00 tot 20:00.

MergelRijk

Kom alles te weten over dino’s en kom heel dichtbij deze dieren in een wel heel bijzondere setting; het ondergrondse gangenstelsel MergelRijk! MergelRijk is een eeuwenoude mergelgrot met vele bezienswaardigheden en activiteiten. Wandel door de sfeervol verlichte grot en bekijk de dino’s en prachtige miniaturen, mergel- en zandsculpturen. Maak daarnaast je eigen mergelsouvenir in het grottenatelier, ga op onderzoek uit met de speurtocht en bekijk diverse films. MergelRijk is vanaf april dagelijks te bezoeken van 11:00 tot 17:00. Het gangenstelsel is op maandagen vaak gesloten. Wil je MergelRijk op een maandag bezoeken? Kijk dan voor je bezoek eerst even of ze open zijn.

Plopsa Coo

Aan de voet van de beroemde Watervallen van Coo in de Belgische Ardennen vind je het pretpark Plopsa Coo. Naast dat je hier met het hele gezin kan genieten van meer dan 20 attracties heb je hier ook de kans dat je zomaar dino’s tegemoet loopt! Op een goede dag zijn ze niet zo gevaarlijk en kan je je zelfs wagen aan het maken van een selfie met de dino’s. Wat meer actie terwijl je levensechte dino’s spot? Stap dan in de rubberen bootjes en glij van meerdere glijbanen dwars door het indrukwekkende vulkanische rotslandschap. Plopsa Coo is vanaf 6 april vrijwel dagelijks te bezoeken. Kijk voor je bezoek even of het park open is en wat de openingstijden zijn voor die dag.

Het Dinopark in Dierenpark Amersfoort

In het Dinopark in Dierenpark Amersfoort kijk je je ogen uit! Loop rond tussen de zeventig levensgrote dino’s. Stap bijvoorbeeld op het kabelbaantje en zoef mee met de Pterodactylus, een gigantische vliegende dino en kom oog in oog te staan met de indrukwekkende Brachiosaurus, het grootste landdier dat ooit op aarde leefde. Dierenpark Amersfoort is het hele jaar door te bezoeken. Tot en met 27 oktober geopend van 09:00 tot 18:00. Voor de hierop volgende periode gelden weer andere openingstijden, kijk voor de reguliere openingstijden op de website van het Dierenpark.

Landgoed Tenaxx

Op Landgoed Tenaxx is een hoop te doen voor de dino-liefhebbers. Verzamel alle stempels op je dinopaspoort door alle activiteiten te doen die hierin staan en krijg de originele Tenaxx Dinoranger button! Ga op avontuur met een een lasergun en jaag al sluipend door de bossen op de dino’s of daag jezelf uit tijdens de survivalrun met verschillende hindernissen over heuvels en door modder en water. Doe je het liever wat rustiger aan? Ga dan lekker met een roeibootje rond het eiland op de grote vijver van het landgoed. Ook voor de jongere kinderen is hier genoeg te doen. Zij kunnen dinobotten en -eieren opgraven, losgaan op de opblaasbare dinosurvivalbaan en op zoek gaan naar dinotanden, edelsteentjes of goud. Het landgoed Tenaxx is vanaf 6 april vrijwel elke woensdag, zaterdag en zondag te bezoeken. Daarnaast kan je hier ook geregeld op andere dagen in de week terecht. Kijk voor je bezoek eerst even op de website of het landgoed inderdaad geopend. Geopend van 11:00 tot 17:00.

Dinoland

Loop tussen meer dan 100 dino’s die soms tientallen meters groot zijn, leer alles over ze en doe uiteenlopende activiteiten in Dinoland. Bekijk dino’s met een VR bril, test je dino kennis met de dino speurtocht, ga lasergamen tussen de dino’s, wek dino’s tot leven met je smartphone, voel je een echte paleontoloog in het paleolab of ga de hoogte in en waag je aan het hoogteparcours en de klimwand. In de ruime overdekte speelhal kan je klauteren door het speeltoestel, rollen door de ballenbak, glijden van de glijbaan en spannende interactieve games spelen. Dinoland is vanaf 30 maart vrijwel elke dag weer te bezoeken. Kijk voor je bezoek eerst even op de website of de deuren van het park inderdaad geopend zijn. De openingstijden zijn van 10:00 tot 17:00 of 18:00.