www.tripper.nl
Ontdek het land vanaf het water tijdens één van deze rondvaarten

Ontdek het land vanaf het water tijdens één van deze rondvaarten

  • Samantha Smink Samantha Smink
  • -
  • 29 mei 2019

Sloten, meren, rivieren; in ons kikkerlandje vind je veel water. We lopen, fietsen en rijden wat af langs al die kabbelende wateren. Varen daarentegen doen we niet of in ieder geval een stuk minder, maar hóe fijn is het om al varend op je dooie gemak het land langs je heen te zien gaan. Vanaf het water ziet alles er ten slotte nét weer wat anders uit. Een eigen boot hiervoor hebben is niet nodig, gelukkig zijn er in Nederland genoeg mogelijkheden voor een heerlijke rondvaart. Kijk je ogen uit en geniet van al het moois dat Nederland te bieden heeft, terwijl jij heerlijk achterover leunt op de boot. Vind in dit artikel tips met betrekking tot gebieden waar je met een rondvaart doorheen kunt.

1. Rondvaart door Amsterdam

Natuurlijk kan onze eigen hoofdstad, de stad die bekend staat om zijn uitgebreide grachtennetwerk, niet ontbreken in dit rijtje. Bewonder vanaf de boot van de prachtige grachtenpanden, de smalle gevelhuizen en andere hoogtepunten van de stad. Voor € 6,- doe je al een rondvaart door Amsterdam.

2. Rondvaart door Haarlem

Haarlem is na Amsterdam de grootste stad van de provincie Noord-Holland. Laat je tijdens een rondvaart door deze stad verrassen door de vele prachtige monumentale en historische panden. Met 40% korting op je entreebewijs nóg iets meer ruimte om te genieten van alles wat te stad te bieden heeft.

3. Rondvaart nabij Volendam

Volendam behoort tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Het vissersdorpje laat het typische Hollandse beeld zien. De kenmerkende architectuur, de historische Volendamse klederdracht, vissersboten en natuurlijk de welbekende viskramen. Doe hier bijvoorbeeld een drie uur durende tour op een e-scooter inclusief een foto in klederdracht en een boottocht door de omgeving van Volendam of combineer een dagje Volendam met een rondvaart door Waterland. Stap jij met een korting van € 7,50 aan boord?

4. Rondvaart langs de Zaanse Schans

Om een indruk te krijgen van het uiterlijk van de Zaanstreek in de 18e en de 19e eeuw, breng je een bezoek aan de Zaanse Schans. Je vindt hier diverse musea, molens en restaurants in de historische houten bebouwing. Vanaf het water zijn de achttal windmolens werkelijk een plaatje om te zien.

5. Rondvaart door Giethoorn

Giethoorn, ook wel bekend als het Venetië van het Noorden. In dit oude pittoreske dorp vind je tal van bruggen, boerderijtjes en vele bezienswaardigheden omringd door water. Een prachtige omgeving voor een relaxte rondvaart.

6. Rondvaart door de Biesbosch

Met een rondvaart door de Biesbosch waan je je even buiten de bewoonde wereld. Geniet van het prachtige landschap in dit waterrijke natuur- en recreatiegebied. Kijk goed om je heen, wie weet spot je bevers, bijzondere vogels of zelfs waterbuffels!

7. Rondvaart door Rotterdam

Europa’s grootste haven vind je in Rotterdam. Vaar hier langs de moderne havens, diverse schepen en de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Tripper nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Vergeet vooral niet jouw Tripper avonturen met ons te delen! #trippernl