www.tripper.nl
Leukste paasuitjes met kinderen in Nederland én België!

Leukste paasuitjes met kinderen in Nederland én België!

  • Sharona van der  Veen Sharona van der Veen
  • -
  • 15 apr. 2019

Pasen staat voor de deur! Een lang weekend genieten met het gezin of met de familie. Lekker eten en leuke paasactiviteiten horen daarbij! Op zoek naar inspiratie, tips of ideeën om eropuit te gaan met de paasdagen? Tripper heeft de leukste paasuitjes voor jou verzameld. Bekijk de top 5 parken verspreid over Nederland en nét over de grens waar je het ultieme paasgevoel kunt ervaren!

1. Het Land van Jan Klaassen

Een van de meest traditionele bezigheden met Pasen; paaseieren zoeken. Op 20, 21 én 22 april kun je paaseieren zoeken in Het Land van Jan Klaassen. Een ideaal dagje weg met het hele gezin! Na de middagvoorstelling komt de grote paashaas op bezoek en verstopt heel veel eieren in de speeltuin. De kinderen gaan op zoektocht en alle paaseieren die ze vinden, mogen ze lekker opeten! Het Land van Jan Klaassen is het gezelligste kinderpretpark van Gelderland.. Wel of geen eieren, met het buitenspeelpark, indoorspeeltuin, grootste(!) poppentheater van Nederland en een museum is plezier gegarandeerd! Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Op Tripper vind je kaartjes met 35% korting! Bekijk het hier

2. Plopsa parken

Woon je in het zuiden of noorden van Nederland, in België of wil je er graag een hele dag op uit? Dan hebben de verschillende Plopsa parken verspreid in Nederland en België genoeg paasactiviteiten te bieden! Bij Plopsaland de Panne vier je van 7 april t/m 19 april Pasen samen met Kabouter Plop! Hij staat klaar om je mee te nemen op een knotsgek paasavontuur! Of breng een bezoekje aan Plopsa Indoor Coevorden. De gevleugelde Wings helden Jett en Donnie hebben de Paashaas geholpen met het verstoppen van paaseitjes. Kan jij ze vinden? Bekijk hier alle voordelige Plopsa deals om er met korting op uit te gaan naar jouw favoriete Plopsa park! Je vind er ook meer informatie wat er zoal te doen is tijdens de Paasdagen.

3. Bellewaerde

Van 6 april t/m 22 april kun je iedere dag tussen 14:00 uur en 16:00 uur paaseieren zoeken in Bellewaerde. Hoeveel kan jij er vinden? Ga op pad en houd je ogen goed open, ze liggen op de meest gekke plekken! Van al dat zoeken krijg je trek. Je wordt natúúrlijk beloond met een zakje heerlijke Jacques chocolade eitjes, échte Belgische chocolade! Buiten de zoektocht om is Bellewaerde een ideaal dagje uit voor het hele gezin! Het zijn als het ware 3 uitstapjes in 1 dag! Gillen van plezier in de leukste attracties, oog in oog staan met exotische dieren en helemaal tot rust komen in de in de prachtige natuur. Zin in een te gek dagje weg met de kinderen met korting? Profiteer hier van voordelige tickets!

4. Avonturenboerderij Molenwaard

Ontdek het altijd sfeervolle boerderijleven bij Avonturenboerderij Molenwaard. Tijdens het paasweekend wordt de boerderij nóg leuker gemaakt! Begin een avontuurlijke tocht door het park en ga opzoek naar grote chocolade eieren, die het boertje en boerinnetje Fien en Teun verstopt hebben. Tegelijkertijd maak je kennis met verschillende aspecten van het Hollandse boerenleven middels leuke doe-activiteiten als; koeien melken, bootje varen, pony rijden en verdwalen in het wilgendoolhof. Aan het eind van de dag verlaat je het park met (hopelijk) een goed gevuld mandje eieren en jouw persoonlijke boerendiploma. De speciale paasactiviteiten zijn van 19 april t/m 22 april tussen 10:30 uur en 12:30 uur te beleven. Buiten deze dagen en tijden om kan je de boerderij uiteraard ook bezoeken. Op Tripper vind je tickets met korting! In 2019 door de ANWB uitgeroepen tot het leukste uitje van Zuid-Holland. Zeker een bezoekje waard!

5. Archeon

Meer te weten willen komen over het religieuze deel achter de paasdagen? Dat kan bij het Archeon in Alphen a/d Rijn. Op 14 april wordt Palmzondag gevierd. Gedurende deze dag wordt de intocht van Jezus in Jeruzalem op middeleeuwse wijze nagespeeld. Op Goede Vrijdag zingen de Minderbroeders delen uit de Middeleeuwse Johannespassie en op 1e en 2e paasdag trekken de broeders in processie door Gravendam om symbolen van het paasfeest, vuur en water, bij de poorters van de stad te brengen. Als je op tijd bent kun je zelfs meedoen als vlaggenist of waterdrager. Zingen mag altijd! Het Archeon is van 10:00 uur tot 17:00 uur geopend. Er een voordelig uitje van maken? Kijk dan eens hier.