www.tripper.nl
Bezoek de leukste musea in Amsterdam!

Bezoek de leukste musea in Amsterdam!

  • Eline  Hillenaar Eline Hillenaar
  • -
  • 15 jan. 2020

Musea wordt al snel geassocieerd met saai, maar vaak is het tegendeel waar. Een bezoekje aan een museum wordt steeds populairder en blijkt de ideale plek voor een Instagramwaardige foto. In Amsterdam zijn er een hoop leuke musea te vinden voor jong en oud. Wij hebben er een paar voor jou op een rijtje gezet. Geniet van een compleet dagje weg in onze prachtige hoofdstad!

1. Bewonder moderne en hedendaagse kunst bij het Moco Museum

Het Moco Museum ligt aan het Museumplein in Amsterdam en is gevestigd in het prachtige herenhuis Villa Alsberg. In dit boutique museum vind je een breed aanbod van moderne en hedendaagse kunst van onder andere Banksy en Warhol. Tijdens het bewonderen van de kunstwerken, kun je luisteren naar leuke feitjes en verhalen aan de hand van de audiotour. De kunstenaars blinken vooral uit in de ironie die zij hanteren op de maatschappij. Naast dat het museum een eye-opener is, kun je er ook te gekke foto’s maken.


2. Ontdek alles over social media bij het Youseum 

Ben jij niet van Instagram af te slaan? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Youseum in Amsterdam. In dit interactieve museum draait het allemaal om social media én om jou. Jij speelt de hoofdrol en wordt uitgedaagd om kritisch na te denken over jouw social mediagebruik. Je maakt een tour langs 15 ruimtes met meer dan 25 interactieve kunst- en lichtinstallaties. Maak een selfie in de grootste infinityroom van Nederland, duik in het gigantische ballenbak en trouw in een LGBTQ trouwkapel. 

3. Ontdek Amsterdam in Museum Het Grachtenhuis 

Ontdek alles over het mooie Amsterdam bij Museum Het Grachtenhuis, gevestigd aan de Herengracht. Al eeuwen wordt er in onze hoofdstad geld verdiend, feest gevierd en kunst gemaakt. In zes kamers maak je kennis met 400 jaar geschiedenis over de Amsterdamse grachten, terwijl je geniet van een gratis audiotour. Het museum laat zien hoe Amsterdam bloeide en hoe de grachtengordel groeide tot de wereldstad die het nu is. Leuk en leerzaam voor elke leeftijd! 

4. Ontmoet jouw idool bij Madame Tussauds Amsterdam 

Als je een bezoekje brengt aan Amsterdam, mag Madame Tussauds zeker niet ontbreken. Bij dit wassenbeeldenmuseum ontmoet je al jouw favoriete beroemdheden op één dag. Maak een selfie met Lil’ Kleine voor zijn champagne muur, zing de sterren van de hemel samen met Adele en zet de snelste tijd neer bij het Madame Tussauds Grand Prix Experience. De beelden zijn allemaal uniek en heel erg realistisch. Deze interactieve beleving is leuk voor zowel jong als oud!

5. Leer alles over onze hoofdstad bij het Amsterdam Museum

In het hart van Amsterdam kun je genieten van het verhaal van Amsterdam over toen, nu en straks. Acht eeuwen geleden begon Amsterdam als klein boeren- en vissersdorp en is nu een wereldstad. Duik terug in de tijd en ontdek de geschiedenis van Amsterdam aan de hand van leuke tentoonstellingen en wisselende activiteiten. Ook voor de kinderen worden er speciale activiteiten georganiseerd. Een leuk extraatje: kinderen tot en met 17 jaar hebben gratis toegang! 

6. Maak de perfecte insta foto bij Wondr Experience 

Is Instagram helemaal jouw ding en roze jouw favoriete kleur? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Wondr Experience. Deze interactieve pop-up experience vind je in Amsterdam Noord. Voor instagrammers is dit dé plek om de tofste foto's te maken. Deze 'volwassen speeltuin' is 1200 m2 groot en beschikt over vijftien interactieve ruimtes. Iedere ruimte heeft zijn eigen thema en is gecreëerd door jonge Nederlandse kunstenaars. Je kunt Wondr Experience bezoeken tot 18 maart 2020. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Tripper nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Vergeet vooral niet jouw Tripper avonturen met ons te delen! #trippernl