www.tripper.nl
7x activiteiten om te doen in de meivakantie

7x activiteiten om te doen in de meivakantie

  • Eline  Hillenaar Eline Hillenaar
  • -
  • 21 apr. 2020

De meivakantie is dit jaar helaas anders dan anders. Misschien had je wel een vakantie geboekt of had je gezellige dagjes weg gepland. Helaas is dit nu niet mogelijk en zitten we allemaal zoveel mogelijk thuis. Om er toch het beste van te maken, hebben wij 8 leuke activiteiten voor jou en de kids op een rijtje gezet. Hopelijk zorgen deze tips alsnog voor een onvergetelijke vakantie!

1. Smul van zelfgemaakte waterijsjes

Tijdens warme, zonnige dagen zorgt een lekker koud ijsje voor de nodige verkoeling én het is ook nog eens heel lekker. Hoe leuk is het als je ze zelf maakt? Je kunt de ijsjes precies maken zoals jij ze lekker vindt. Kies jouw favoriete fruit, gooi het in de blender, stop het in de vriezer en genieten maar! Een heerlijke én gezonde snack.


2. Laat de kids hun eigen fotoboeken maken

Waarschijnlijk heb jij wel 1 of meer fotoboeken van jezelf in de kast staan, waar je zo af en toe doorheen bladert. Even terug dromen naar vroeger. Maar hoeveel foto's staat er op dit moment op jouw mobiel waar je nog nauwelijks naar omkijkt? Laat jouw waardevolle foto's afdrukken, koop wat leuke boeken en maak samen met de kids hun eigen fotoboek! Lekker creatief bezig zijn en een leuke herinnering voor later.

3. Verstuur zelfgemaakte kaarten

Kaartjes krijgen en sturen is altijd leuk, maar vooral in deze tijd is een kaartje extra leuk. Nu we de mensen van wie we houden niet kunnen zien, is het fijn als we door middel van een kaartje kunnen laten weten dat we ze missen. Maak met de kids zelf mooie en persoonlijke kaartjes, een leuke creatieve bezigheid. Je kunt op de kaart tekenen, verven, plakken of stuur een gezellige foto mee.

4. Geniet in rust van een avondwandeling

Beweging is voor iedereen gezond. 's Avonds is het een stuk rustiger op straat en net even wat spannender voor de kids dan een wandeling overdag. Even heerlijk een frisse neus halen en de kids kunnen gelijk hun energie kwijt. Maak een gezellige wandeling door de wijk, park of het bos. Lukt het jou om een dier te spotten?

5. Organiseer een gezellige spelletjesavond 

Gezellig een avondje echt samen. En dan bedoelen we niet met z'n allen voor de televisie een potje gamen, maar lekker aan tafel een (bord)spelletje spelen. Haal de 'mens erger je niet', ganzenbord en het kaartspel maar uit de kast, zet wat lekkers op tafel, doe een gezellig muziekje aan en let the game begin!

6. Eet een dag in het thema van een land

"Mam, wat eten we vanavond?". Deze vraag komt je vast bekend voor. Laat het voor een dag helemaal over aan de kids en laat hen bepalen wat jullie die dag eten. Haal toch het vakantiegevoel in huis en laat ze kiezen uit een bepaald land. Eet gedurende de dag in het thema van het gekozen land en waan je voor even in een andere wereld. Duik s' avonds gezellig samen de keuken in en geniet van een heerlijke maaltijd.

7. Sluit de dag af met marshmallows

Creëer je eigen vakantiesfeer in de tuin! Heerlijk samen genieten in de tuin na een zonnige dag. Pak wat lekkers te drinken, zet de vuurkorf aan, prik een marshmallow op een prikker en roosteren maar! Vertel elkaar tussen het smullen door leuke verhalen en het voelt net alsof je op vakantie bent. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Tripper nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Vergeet vooral niet jouw Tripper avonturen met ons te delen! #trippernl